Bejelentés


Családállítás Feloldani a kötéseinket


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Mi is az a családállítás!

A családállítás egy viszonylag új módszer a családi dinamikák feltárására és annak oldására.


Bert Hellinger nevéhez fűződik, aki a nyolcvanas évek második felében néhány pszichológiai módszert ötvözött saját megfigyeléseivel, túllépve a hagyományos nyugati pszichológia megszokott fogalmi kereteit.


Világszerte gyorsan terjed ez a szisztematikus-fenomenologiai módszer. Fenomenologiai, mert az egyén szubjektív tapasztalására alapoz, a testi érzetek mentén vizsgálódik és szisztematikus, mert rendszerszemléletben gondolkodik.


A család is egy rendszer, mely több, mint az egyének összessége. Minden rendszerben, így a családban is a rendszer elemeit (családtagokat) erős, kölcsönös érzelmi kötődések és lojalitások kötik egymáshoz. A rendszer teljessége miatt minden egyes tag mozgása kihat az egészre.


 

Hellinger azt találta, hogy a család egy közös mezőt alkot (morfogenetikus mező, szociális háló, stb.), mely több, és nagyobb erővel bír, mint az egyének egyenként, és ez a mező kihatással van az egyének életére. Ebben a mezőben törvények uralkodnak, melyek, ha felborulnak, azt a rendszer igyekszik jóvátenni, méghozzá úgy, hogy egy, a családban felmerült nehéz sors továbbszáll egy később született családtag életébe és ott fejti ki hatását.

 

Ez a később született családtag tudattalanul úgy szeretné kiegyenlíteni ezt a nehéz sorsot, hogy ő áldozza fel magát és sorsát. Úgy viselkedik és érez, mint a nehéz sorsú felmenője, pedig saját sorsa más mederbe terelné. Maga a szó, hogy "a családom", sokak számára jelent fájdalmat, haragot, hiányérzetet. Előfordul, hogy egy gyermek nem tudja a család részének érezni magát egy sorsátvállalás miatt, és van, hogy a szülők sorsátvállalásai nem engedik, hogy ideális környezetet biztosítsanak a gyereküknek, aki így csak sok hiány és fájdalom árán tud felnőni.

 

Ha az ember nem tudja érzelmileg is átélni, hogy kapott egy életet, úgy, ahogy azt adni tudták, gyökértelenné, boldogtalanná válik, valami mindig hiányozni fog, mégpedig valami nagy és lényeges. Ám ha látja, hogyan alakítja minden ember életét a Sors nevű nagyhatalom, az övét ugyanúgy, mint a szüleiét, hogyan működnek az élet, a szeretet és a rend törvényei mindannyiunk életében, akkor talán megérti, hogy mindent megkapott, amit adni tudtak, és amit nem tudtak megadni, az az élete ára. Talán sikerül a szívével is megértenie, hogy a gyökereiből kapja meg mindazt, ami az élethez kell. Leteheti az átvett sorsot, kezébe veheti az életét, és csinálhat belőle valami nagyon jót, hogy családtagjai lássák, érdemes volt továbbadni neki. A legnagyobb ajándékot, amit csak ember embernek adhat, az életet.

 

A gyógyulás azzal kezdődik, ha tisztelettel elfogadjuk a múltat, nyitottá válunk a jövő felé, és vállaljuk a pillanat kockázatát.

Rövid ismertető a módszerről: http://www.youtube.com/watch?v=DiMtLDAyUus


A következő CSOPORT időpontja:


Nyitott családállítás csoport

 

Tatabánya

2016. augusztus 8. (hétfő) du

 

Egyéni állítások és coaching ülések:

H-P 8.00-19.00

 

Jelentkezés:

Stépán Katalin

20 454 7717

email: stepan.katalin@gmail.com

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!